ízelítő~ Reggeli a szabadban2015.06.25. 12:30, Rosetta
Nos, ha valaki olvasta a chatben, akkor tudja, hogy a tutorialnak készült képeket az új telóm a teljes SD kártyával együtt leformatálta. Úgyhogy részletes tutorial helyett egy gyors gyurma receptet kaptok, amivel készítettem az ízelítőnként felrakott képeken szereplő kis édességeket. Természetesen baba méretűek :)
A Gyurma:
-
1 egység keményítő
-
2 egység szódabikarbóna
-
1 egység víz
Ezeket elkeverjük, majd 30-45 másdopercre betesszük a mikróba. A gyurma levegőn száradó, de 1 óra alatt 80 fokon a sütőben is szárítható.
A Sütik:
-
Fánkocskák: Kis gombócokat készítünk a gyurmából, majd egy fogpiszkálóval átszúrjuk. Sütés után sárga és okkerszínű pasztelporral árnyaljuk (ha nincs, szemfesték is jó :D). A mázat akrilfestékkel, vagy körömlakkal visszük föl. Meghintjük valódi cukorral majd lelakkozzuk, hogy ne olvadjon el-
-
Croisant:
A gyurmát kinyújtjuk, és háromszög alakúra vágjuk. A csúcsától átellenes oldalnál kezve feltekerjük, majd hol alakba hajtjuk. Sütés után aranybarnával és okkerrel árnyaljuk, lakkozzuk.
-
Kalács:
Három kukacot formázunk a gyurmából, egyik végüket összenyomjuk, a többit befonjuk. Sütés után barnával és sötétbarnával árnyaljuk, lakkozzuk.
-
Kenyér:
téglalap alakot formázunk, majd a tetejénél benyomjuk két oldalt vajazókéssel, hogy a kenyér alakot megkapjuk. Pár vékony szeletet levágunk. Sütét után csak az oldalait barnával árnyaljuk, lakkozzuk. A szeleteket fehér akrilfestékkel lekenjük középpen (vaj), piros üvegfestékkel lekvározhatunk.
-
Bagette:
Hosszú, vastag kukacot gyúrunk, helyenként bevagdossuk. Okkerrel és aranybarnával árnyaljuk. Lakkozzuk.
Nos, ennyi röviden és szóban:)
Ez a cikk egyébként egy az egyben fel fog kerülni az egyéb menübe, és nagyon szépen megkérlek titeket, írjatok az ötletkönyvbe ^^
És pár kép:
|
|